Delegație a Consiliului Județean Buzău, în Transnistria

În weekend-ul viitor, o delegație buzoiană a Consiliului Județean va fi prezentă la o sesiune comună organizată de Consiliul Raional Dubăsari, din Republica Moldova. Vizita are ca scop îmbunătățirea relațiilor de colaborare între cele două administrații. Delegația va fi condusă de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Consiliul Raional Dubăsari, în care majoritatea este deținută de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, partid anti-unionist, este o a doua autoritate din Republica Moldova care este într-o relaţie de colaborare cu administrația buzoiană.

Mult mai vechi sunt relațiile de colaborare cu Raionul Soroca, acolo unde, cu bani alocați de Consiliul Județean Buzău, au fost reabilitate mai multe obiective de infrastructură.

Dubăsari, aflat pe malul stâng al râului Nistru, este parte a fostului raion Dubăsari care a rămas sub controlul autorităților moldovenești după Războiul din 1992 din Transnistria. Regiunea are o populație de aproximativ 30 de mii de locuitori, majoritatea moldoveni.