VIDEO Peste 200 de animale au fost la un pas să ardă într-un incendiu care a cuprins o fermă din Stâlpu

Focul care ar fi pornit de la vegetația uscată și gunoaiele din vecinătatea complexului zootehnic a cuprins rapid baloții de furaje și amenința grajdurile cu sute de vaci și oi. Angajații fermei, ajutați de mai mulți săteni, au salvat animalele înainte să ajungă mașinile pompierilor. Sătenii acuză că oameni de la ajutorul social ar fi fost puși de primărie să incendieze vegetația uscată, de unde a pornit tot dezastrul.

Vineri după-amiază, s-a înnegrit cerul comunei buzoiene Stâlpu după ce un incendiu violent a cuprins furajele și vegetația uscată dintr-o fermă de animale de la marginea localității. Flăcările s-au apropiat rapid de zidurile grajdului în care erau adăpostite peste 180 de vaci și 50 de oi.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și una de la o formațiune civilă. S-au aprins aproximativ 220 de tone de furaje depozitate pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi. Pompierii au făcut brazde pentru a nu se extinde flăcările la gospodăriile și terenurile din apropiere.

Pompierii și comisari ai Gărzii de Mediu au declanșat o anchetă pentru a găsi sursa dezastrului care i-a provocat fermierului din Stâlpu o pagubă uriașă. Incendiul ar fi pornit mai întâi la vegetația uscată și deșeurile depozitate pe un teren din vecinătatea fermei, după care s-a extins din cauza vântului.

Focul ar fi fost provocat de oameni puși de primărie, acuză unii dintre localnici, variantă respinsă însă de primarul localității. ”De patru zile arde. Toată vina este a primăriei, pentru că două persoane de-ale lor, oameni de la ajutorul social, au dat foc”, ne-a declarat un vecin.

Mai bine de șapte ore a durat intervenția care a fost îngreunată de rafalele puternice de vânt. Pompierii buzoieni s-au confruntat în ultimele zile cu peste o sută de intervenții. Tot vineri, un incendiu puternic a izbucnit la ieșire din municipiul Buzău, lângă șoseaua de centură. Vegetația uscată de pe o suprafață de șase hectare a ars timp de câteva ore, cu degajare intensă de fum, acesta fiind vizibil din oraș.

Urmărește-ne pe Google News