Bătaie între romi, la Calvini, soldată cu trei răniți. Polițiștii și jandarmii au intervenit

Mai multe echipaje de poliție și jandarmi au fost solicitate, vineri seara, să aplaneze un scandal iscat într-o familie de romi din satul Bâscenii de Sus, comuna Calvini. Un bărbat de 62 de ani a ajuns la spitalul din Nehoiu cu răni la cap și torace, după ce a fost lovit cu o sticlă în cap și tăiat cu cioburi.

UPDATE Doi bărbați au fost reținuți în urma scandalului de vineri seară dintr-o familie de romi din Bâscenii de Sus, comuna Calvini. Se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Potrivit Poliției, în data de 08.03.2019, în jurul orei 19:30, s-a sesizat pe sistemul 112 că în satul Bascenii de Sus, comuna Calvini, județul Buzău este în desfășurare un conflict intre mai multe persoane.

La fața locului s-a deplasat echipajul de ordine publică de la Secția Cislău. Din primele verificări a rezultat că, urmare unui conflict spontan pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 62 de ani prezintă mai multe leziuni provocate prin înțepare/ înjunghiere la nivelul gâtului și în zona pieptului, acesta fiind transportat la Spitalul Nehoiu.

”Unul dintre ei are o plagă la cap prin lovire cu o sticlă, cel de-al doilea a fost tăiat cu un cuţit în zona gâtului iar al treilea a fost lovit. Cel cu lovitură la cap o să stea la urgenţe până dimineaţă iar ceilalţi doi primesc trimitere la medicină legale şi vor fi externaţi în această noapte”, ne-a declarat dr. Sergiu Remişovschi, directorul Spitalului din Nehoiu.

În zonă au fost de asemenea dirijate o grupă din cadrul S.A.S. și o echipă a I.J.J. Buzău, fiind constituită echipa operativă de la nivelul Serviciului de Investigatii Criminale pentru continuarea cercetărilor.

Zona rămâne în continuare supravegheată pentru evitarea unor situații de escaladare a stării conflictuale.