Bătaie între romi, la Calvini, soldată cu trei răniți. Polițiștii și jandarmii au intervenit

5

Mai multe echipaje de poliție și jandarmi au fost solicitate, vineri seara, să aplaneze un scandal iscat într-o familie de romi din satul Bâscenii de Sus, comuna Calvini. Un bărbat de 62 de ani a ajuns la spitalul din Nehoiu cu răni la cap și torace, după ce a fost lovit cu o sticlă în cap și tăiat cu cioburi.

UPDATE Doi bărbați au fost reținuți în urma scandalului de vineri seară dintr-o familie de romi din Bâscenii de Sus, comuna Calvini. Se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Potrivit Poliției, în data de 08.03.2019, în jurul orei 19:30, s-a sesizat pe sistemul 112 că în satul Bascenii de Sus, comuna Calvini, județul Buzău este în desfășurare un conflict intre mai multe persoane.

La fața locului s-a deplasat echipajul de ordine publică de la Secția Cislău. Din primele verificări a rezultat că, urmare unui conflict spontan pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 62 de ani prezintă mai multe leziuni provocate prin înțepare/ înjunghiere la nivelul gâtului și în zona pieptului, acesta fiind transportat la Spitalul Nehoiu.

”Unul dintre ei are o plagă la cap prin lovire cu o sticlă, cel de-al doilea a fost tăiat cu un cuţit în zona gâtului iar al treilea a fost lovit. Cel cu lovitură la cap o să stea la urgenţe până dimineaţă iar ceilalţi doi primesc trimitere la medicină legale şi vor fi externaţi în această noapte”, ne-a declarat dr. Sergiu Remişovschi, directorul Spitalului din Nehoiu.

În zonă au fost de asemenea dirijate o grupă din cadrul S.A.S. și o echipă a I.J.J. Buzău, fiind constituită echipa operativă de la nivelul Serviciului de Investigatii Criminale pentru continuarea cercetărilor.

Zona rămâne în continuare supravegheată pentru evitarea unor situații de escaladare a stării conflictuale.