VIDEO Grup de muncitori de la drumuri, spulberat de un autoturism ricoșat dintr-o tamponare

Un grav accident rutier s-a produs vineri seară pe drumul național 1B, care leagă Buzăul de Ploiești, la intersecția cu drumul către Dealul Viei. Trei muncitori care amenajau un scuar între benzile de circulație au fost spulberați de un autoturism ricoșat dintr-o tamponare produsă în zona șantierului. În urma coliziunii a fost rănit și pasagerul uneia dintre mașini.

Accidentul s-a produs în momentul în care un șofer de 40 ani care se deplasa din direcția Ploiești către Buzău s-a angajat în efectuarea virajului la stânga către localitatea Dealul Viei.

Acesta a fost lovit de autoturismul din spatele său, care ar fi încercat să efectueze o depășire. În urma impactului, un autoturism a fost proiectat într-un grup de muncitori care lucrau la amenajarea unui scuar.

Lucrarea era semnalizată cu balize. La volanul mașinii care a provocat coliziunea se afla un tânăr de 18 ani. Rudele acestuia au făcut scut în jurul său pentru a nu fi tras la răspundere de colegii muncitorilor răniți.

Muncitorii răniți sunt buzoieni cu vârste de 38 de ani, 39, și, respectiv 49 de ani. Ei au fost preluați de ambulanță si transportați la spitalul Județean de Urgență Buzău, împreună cu pasagerul uneia dintre mașinile implicate în accident.

Conducătorii autoturismelor implicate în coliziune sunt prahoveni. Ambii au fost testați acoolscopic, rezultatul fiind negativ.