Suspiciune de crimă, în cazul tinerei care a fost găsită carbonizată în apartamentul în care organizase o petrecere

Dosarul morții tinerei de 21 de ani fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. Sunt suspiciuni că Daniela Valentina nu ar fi murit în incendiu, rezultatele necropsiei urmând să facă lumină în acest caz. Vecinii spun că au auzit zgomote ciudate înainte ca fumul și flăcările să răbufnească din apartamentul în care fata ar fi organizat o petrecere.

O tânără a murit sâmbătă dimineață într-un incendiu izbucnit într-un apartament situat la etajul nouă al unui bloc de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, vizavi de sediul Consiliului Județean Buzău. Peste 30 de persoane au fost evacuate din locuințe, în zorii zilei.

Flăcările se manifestau violent ieșind pe fereastra apartamentului incendiat. Pompierii s-au deplasat la fața locului cu o scară de salvare la înălțime, cu un echipaj SMURD și cu o autospecială de stingere. La fața locului a sosit și o și Ambulanță.

Pentru că nu s-a putut interveni cu autospeciala la înălțime din cauza castanilor care nu au permis apropierea mașinii pompierilor de bloc, s-a acționat prin interiorul blocului fiind spartă ușa apartamentului aflat în flăcări.

bkjkh

În interior, pompierii au dat peste un cadavru carbonizat. Imediat, a fost declanșată o anchetă pentru stabilirea cauzelor incendiului și împrejurările în care persoana carbonizată a decedat. Anchetatorii au aflat că victima este o tânără de 21 de ani, care stătea singură în locuință, deoarece mama ei lucrează în Italia.

Vineri seara, Valentina Daniela Nica ar fi organizat o petrecere în apartamentul de la ultimul etaj iar conform unor vecini, în timpul nopții, din locuință s-ar fi auzit certuri și o bubuitură.

Apartamentul fusese cumpărat de mama ei, divorțată, în urmă cu trei ani. Femeia este cameristă la un hotel în Sardinia, Italia.

Pompierii, împreună cu poliţiştii criminalişti, desfăşoară o cercetare pentru a afla cauzele izbucnirii incendiului. Potrivit unor surse din apropierea anchetatorilor, se conturează ipoteza unei crime, apărând indicii că apartamentului i s-a dat foc cu benzină. În aceste momente, nu este clar cine și de ce să fi incendiat casa.