VIDEO Accident teribil în satul Focșenei. Șoferul și un pasager, în stare gravă la spital

Accident grav, produs de un șofer care s-a speriat de polițiștii din filtrul pentru pesta porcină africană A călcat cât a putut pedala de accelerație, de frica poliției, însă a provocat un accident cumplit.


S-a întâmplat joi după-amiază într-un sat de lângă municipiul Buzău. Șoferul unui autoturism cu ITP-ul expirat a refuzat să oprească la un filtru pentru limitarea pestei porcine și, în cursa nebună, cu echipajul de poliție pe urmele sale, după cum susțin martorii, a ratat un viraj, a lovit un cap de pod după care s-a răsturnat.

Accidentul s-a produs în jurul orei 12.30, în localitatea Focșănei, comuna Vadu Pașii, la intersecția Drumului Județean 203k și un drum comunal.

Autovehiculul condus de un tânăr de 28 de ani, în care se mai afla un pasager de 52 de ani, s-a răsturnat de mai multe ori, a rupt un podeț, a dărâmat un stâlp de electricitate și s-a oprit într-un gard.

La fața locului au ajuns echipaje de poliție, ambulanță și pompieri. Una dintre cele două persoane rămase încarcerate în mașina răsturnată a avut nevoie de resuscitare.

Surse din rândul anchetatorilor spun că șoferul mașinii ar fi forțat un filtru de poliție. În graba de a scăpa de oamenii legii, șoferul ar fi pierdut controlul volanului și s-a răsturnat.

Cele două victime se află în stare gravă, la Spitalul Județean Buzău. Polițistii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier.