VIDEO Povestea ofițerului de poliție Iulian Ion, exemplu de reușită în viață pentru tinerii rromi

A intrat în Poliție în perioada când nu existau locuri speciale pentru romi iar acum ocupă o funcție de șef în cadrul Poliției Râmnicu Sărat. Este vorba despre comisarul șef Iulian Ion, cel care poate fi un exemplu pentru toți tinerii de etnie romă care doresc să reușească în viață. Povestea sa de succes a fost prezentată astazi unor tineri liceeni de etnie romă din Buzău, cu ocazia Zilei Dezrobirii Romilor.

Romii se tem în continuare să-şi recunoască oficial etnia, iar principala cauză ţine de modul discriminatoriu în care restul populației se raportează la ei şi la problemele lor sociale, problem care au dus şi la plecarea lor în masă spre alte ţări europene.

Un polițist din Buzău dovedește însă că prin educație și multă muncă, chiar și romii pot reuși în viață și pot accede în funcții importante. Iulian Ion este ofițer de poliție și este inspector șef adjunct al Poliției Municipiului Râmnicu Sărat.

Polițistul îi îndeamnă pe toți tinerii romi să creadă în sansa lor de a reuși în viață.

Povestea de succes a comisarului șef din Rm. Sărat a fost prezentată, nu întâmplător, astăzi, de Ziua Dezrobirii Romilor. Cu această ocazie, la Centrul cultural „Alexandru Marghiloman” din Buzău, zeci de elevi romi au primit câteva sfaturi prețioase despre cum să depășească prejudecățile și cum să creadă în șansa lor de reuși în viață.

La Recensământul din octombrie 2011, aproximativ 619.000 persoane şi-au asumat apartenenţa etnică de romi, dar, conform datelor deținute de Centrului Naţional de Cultură a Romilor, numărul romilor din România ar fi de cel puţin 1.200.000.

Urmărește-ne pe Google News