Un mare patriot își lansează candidatura la europarlamentare. George Simion vine joi la Buzău

Liderul mișcării unioniste, George Simion, își lansează joi la Buzău, candidatura la alegerile europarlamentare din luna mai. La eveniment vor participa reprezentanți ai autorităților locale, istorici, oameni de cultură dar și tineri basarabeni și unioniști din județul Buzău.

Evenimentul va fi deschis cu o conferință de presă organizată de la ora 09:30 la Hotel Pietroasa din centrul municipiului Buzău.

Pe lista participanților se află și edilul municipiului Buzău, Constantin Toma, generalul de brigadă (r) Stan Petrescu, , Elena Năstăsoiu, profesor de istorie la Colegiul Național B.P. Hasdeu, preotul paroh, Mihail Milea, prozatorul și epogramistul Mihai Sălcuțan. „Din orașul în care Alexandru Marghiloman a semnat în 1918 documentul Unirii Basarabiei cu România și primul oraș din țară care în An Centenar a votat o Declarație de Reunire, vin să anunț următorul pas pe care îl face mișcarea unionistă. Lansăm în Buzău candidatura independentă la alegerile europarlamentare, un nou nivel de dezvoltare în care națiunea română să-și afle locul de drept. Ne dorim un stat mai mare, mai puternic din punct de vedere economic, un raport mai solid cu partenerii externi, ne dorim o Românie Mare în Europa”, a declarat George Simion, candidat independent.

George Simion s-a născut și a copilărit la Focșani. A absolvit Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București și programul de masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași.

În 2011 a fondat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, alături de care a organizat sute manifestări publice de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la necesitatea realizării unității naționale.

În 2017 a înființat Alianța pentru Centenar, pentru a pregăti și desfășura evenimente cu impact dedicate marcării Centenarului Marii Uniri.

Unul dintre acestea a fost Marșul Centenarului, în care s-a mers pe jos 1300 de km, de la Alba Iulia la Chișinău, pentru a purta mesajul Unirii prin toate locurile semnificative pentru România de acum un secol și pentru prezent.