Săpunul din spital, la mare căutare printre pacienții din Râmnicu Sărat

Năravurile unor pacienți nu pot fi combătute nici în momentele de criză, cum este epidemia de gripă. La Râmnicu Sărat se întâmplă ca unii bolnavi internați în Spitalul Municipal să plece din unitatea medicală cu săpunul și hârtia igienică puse la dispoziție de cadrele medicale.

În plin sezon de gripă, administrația unității medicale trebuie permanent să suplimenteze numărul de materiale de igienă și produse sanitare, toate secțiile fiind aprovizionate cu produse de maxima necesitate.

Asta, după ce personalul spitalului a observat că unele consumabile, mai ales săpunul și hârtia igienică, dispar odată cu plecarea acasă a unor pacienți.

”Materialele de curățenie, săpunul, hârtia igienică, deși există, de multe ori dispar imediat ce pacientul sau vigilența personalului medical scade. Mai precis, pleacă cu ele”, a declarat Felicia Vasile, directorul medical al Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Din cauza creşterii alarmante a cazurilor diagnosticate cu infecţii respiratorii, fiecare pacient internat în spitalul din Râmnicu Sărat trece printr-un filtru epidemiologic riguros.

De asemenea, conducerea unității medicale a impus limitarea accesului vizitatorilor în secţiile şi compartimentele medicale, precum şi interzicerea accesului vizitatorilor.

”Există echipamentul cu botoși, halat, bonetă, există măscuța și dezinfectantul de mâini. Din fericire, se respectă în această perioadă”, spune Felicia Vasile, directorul medical al Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Virusul gripal se răspândeşte foarte rapid. Este suficient ca o persoană bolnavă să tuşească într-un loc agomerat, pentru a afecta toate persoanele aflate pe o rază de 6 metri.

Urmărește-ne pe Google News