Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Buzău intră în reabilitare cu fonduri europene

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Buzău, unde învață sute de elevi cu deficiențe din județ, va fi reabilitat cu fonduri europene. Cunoscut în trecut ca Şcoala Ajutătoare de Băieţi, centrul din municipiul Buzău va fi reabilitat la standarde ultra-moderne, printr-o investiție pe peste 3 milioane de euro.

Contractul de finanțare a proiectului de reabilitare a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Buzău a fost semnat ieri de către reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est și ai Consiliului Județean Buzău.

Peste 3 milioane de euro din bugetul de investiții al Uniunii Europene vor fi alocate pentru modernizarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă din Buzău.

Lucrările vor începe în această primăvară și vor dura patru ani și jumătate. Centrul va beneficia de reabilitare termică, de instalații electrice moderne, acoperiș nou, dar și de un sistem de panouri solare.

În prezent, în Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Buzău învață peste 200 de elevi cu deficențe din judet.

Înfiinţată în anul 1959, Şcoala Ajutătoare de Băieţi a şcolarizat de-alungul timpului copii cu dizabilităţi, provenind din familii sărace sau din familii dezorganizate.

În 1995, şcoala s-a numit Şcoala Specială nr. 1. În 2003, în cadrul centrului s-a înfiinţat învăţământul preşcolar special, iar în 2005 şi învăţământul profesional.

Urmărește-ne pe Google News