Administratorul unei firme de colectare a deșeurilor reciclabile, anchetat pentru evaziun fiscal

Un buzoian de 52 de ani, administrator al unei societaţi profilate pe colectarea şi prelucrarea deşeurilor reciclabile, este cercetat penal pentru săvârșirea în formă continuată a două infracțiuni de evaziune fiscal.

Din cercetări a reieșit că, în perioada anilor 2012 – 2015, societatea acestuia a efectuat achiziții de deșeuri – catalizatori auto de la persoane fizice și juridice pe bază de borderouri de achiziție și facturi fiscale în sumă totală de 17.593.663 lei, cu o diferență față de achizițiile înregistrate în evidența contabilă în sumă de 923.808 de lei, unele dintre acestea nefiind înregistrate în contabilitate, bunurile fiind vândute ulterior în Italia.

În urma acestei activități a fost diminuată masa impozabilă şi s-a sustras de la plata impozitului pe veniturile din alte surse datorat bugetului consolidate al statului cu suma de 2.814.986 de lei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate a rezultat că persoanele înscrise în borderourile de achiziție întocmite ca documente justificative privind proveniența bunurilor puse la dispoziție de societate, nu confirmă predarea în totalitate a cantităților înscrise în documente.

Polițiștii de investigare a criminalității economice continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.