Poliţia buzoiană se confruntă în continuare cu o criză de personal

La început de an, 14 la sută din posturile Inspectoratului de Poliție sunt neocupate, un procent ridicat, în condiţiile în care, din 2016 şi până acum, s-au făcut angajări masive din sursă externă. Cu toate că deficitul rămâne la cote îngrijorătoare, conducerea Politiei buzoiene se arată optimistă în ceea ce privește acoperirea posturilor.

De ani buni, inspectoratele judeţene de poliţie din ţară funcţionează cu un deficit semnificativ de personal, care duce inevitabil la îngreunarea activităţii.

În judeţul Buzău, în 2017, aproape 60 de poliţişti au ales să se pensioneze, iar la începutul anului 2018, gradul de ocupare pe funcţii ajunsese la 84 la sută, un procent îngrijorător.

În cursul anului trecut, pensionările s-au redus dramatic, timp în care s-au făcut încădrări de la școlile de ofițeri și agenți, dar și angajări din sursă externă.

Acum, schema de personal este completată în prezent în proporție de 86 la sută. Reprezentanții Politiei buzoiene se arată însă optimiști în ceea ce privește acoperirea posturilor.

Zilele trecute, Inspectoratul de Poliție Buzău a scos la concurs încă trei posturi, însă nu de ofițeri sau agenți, ci de personal civil.

Nici în ceea ce privește dotarea cu echipamente, lucrurile nu stau chiar pe roz. Responsabilii din Poliția Buzău spun că este nevoie, în primul rând, de înnoirea tehnicii în domeniul domeniul Comunicații / IT. Unele calculatoare operate au și peste 15 ani vechime.

Anul trecut, Inspectoratul de Poliție Buzău a primit 36 de autospeciale noi, Dacia Logan, distribuite majoritatea către posturile de poliție comunală și Serviciul Poliției Rutiere.