Șoseaua Europeană 85, care leagă Capitala de Moldova, rămâne o sperietoare pentru șoferi

Drumul European 85, care leagă Capitala de Moldova, este declarat cel mai periculos tronson din țară de către statisticienii de la Poliția Rutieră, dat fiind numărul mare de accidente mortale. Anul trecut, pe șoseaua care trazitează județul Buzău, s-au înregistrat 42 de accidente grave.

Șoseaua Europeană 85, care leagă Capitala de Moldova, rămâne o sperietoare pentru șoferi. Este drumul pe care mor cei mai mulți participanți la trafic.

În 2018, pe DN2 E85, numai în județul Buzău, au avut loc 42 de accidente grave. În urma acestor tragedii, 11 persoane au murit iar alte 43 au fost rănite grav. Cu toate acestea, numărul accidentelor pe acest tronson de drum este într-o ușoară scădere față de anii precedenți.

Polițiștii de la Serviciul Rutier Buzău au desfășurat, și anul trecut, numeroase acțiuni pentru descurajarea șoferilor care apasă prea mult pedala accelerației și au dat amenzi cu duiumul.

Cele mai multe evenimente rutiere din județul Buzău se produc pe tronsonul Buzău – Rm. Sărat. Multe accidente s-au produs și din cauză că unii șoferi consideră că șoseaua europeană are două benzi pe sens, deși, în realitate, pe cea mai mare parte a sa, are doar una, plus un acostament.