Fostul spital Brătianu și Biblioteca Județeană vor intra la primăvară într-un proces de consolidare şi reabilitare

Conducerea Consiliului Județean a anunțat că au fost finalizate toate procedurile pentru demararea lucrării, iar constructorul poate deschide şantierul imediat ce vremea se va încălzi. O altă clădire, cu destinaţie culturală va intra, de asemenea într-un proces complet de consolidare şi restaurare.

Reabilitarea, ale căror costuri sunt asigurate din finanţare europeană va permite autorităţilor, după încheierea lucrărilor, să deschidă în imobilul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, un centru muzeal şi expoziţional.

O altă clădire cu destinaţie culturală va intra și ea într-un proces complet de consolidare şi restaurare. Este vorba despre Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu” de pe Unirii, al cărei fond de carte va fi mutat, în perioada următoare, într-un spațiu special amenajat la Galleria Mall.

Valoare totală a lucrărilor depăşeşte 18 milioane de lei lei. Costurile sunt suportate din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar Consiliului Județean contribuie cu o cotă de co-finanţare de de 2%.