VIDEO Misiune specială a pompierilor, la sediul Primăriei Buzău. Au eliminat țurțurii de pe Palatul Comunal

Pompierii au intervenit deoarece bucăți uriașe de gheață care s-au format pe acoperișul clădirii Palatului Comunal îi puneau în pericol pe trecătorii din zonă. Cu ajutorul unei macarale, un echipaj al ISU Buzău a reușit să desprindă controlat bucățile de țurturi și gheată de pe acoperișul clădirii administrative.

La orele prânzului, un cetățean i-a sesizat pe reprezentanții Primăriei Buzău că de pe acoperișul Palatului Comunal se desprind țurțuri și bucăți mari de gheață, care îi pun în pericol pe trecători. Responsabilii Primăriei au sunat la 112 și au anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Intervenția reprezentanților ISU Buzău a fost destul de dificilă, sub privirile a zeci de curioși. Timp de aproape o oră, pompierii s-au chinuit să dea jos gheața de pe acoperișul Palatului Comunal.

Proprietarii clădirilor şi reprezentanţii asociaţiilor de proprietari sunt cei care trebuie să îndepărteze ţurţurii periculoşi. În cazul în care nu pot face acest lucru, oamenii sunt sfătuiţi să anunţe pompierii, care le vor veni în ajutor.