Șeminee pe lemne închise pentru casa ta de vis

Astăzi, o locuință cu un semineu pe lemne crește valoarea acesteia în chip indubitabil.

Există variante diverse de asemenea surse de decorațiuni interioare și încălzire, închise sau deschise.

Șeminee pe lemne închise

Din ce în ce mai des întâlnite, șemineele închise permit combinarea design-ului unui șemineu clasic cu randamentul unui sistem de încălzire modern. Cu toate acestea, chiar și acest tip de șemineu necesită o mentenanță atentă, pentru a preîntâmpina orice defecțiune care ar putea conduce la apariția unor incendii devastatoare ce se pot solda cu pierderi de bunuri sau victime.

Spre deosebire de șemineele deschise, care reprezintă majoritatea modelelor, șemineul închis se caracterizează prin aceea că dispune de o fereastră și/sau o ușă.

Tipurile de șeminee cu geam sau ușă închisă au calitatea că sunt de până la 7 ori mai performante din punct de vedere energetic decât șemineele deschise. Randamentul unui asemenea model de șemineu pe lemne închis este de până la 70%, motiv pentru care tot mai mulți proprietari le preferă, deși nu sunt chiar atât de spectaculoase precum acelea tradiționale.

Coșul de fum trebuie ales și montat de către specialiști autorizați

Hornul este componenta principală a oricărui șemineu pe lemne, fie el deschis sau închis. Prin urmare, alegerea coșului de fum trebuie tratată foarte atent. Dacă instalați un șemineu trebuie să alegeți o firmă experimentată, care nu doar că vinde produsul respectiv, dar îl și montează.

Specialiștii trebuie să examineze atent structura locuinței și să  aleagă soluțiile cele mai bune, pentru ca proprietarul să se bucure de investiția făcută în condiții de maximă siguranță.

Nu vă mulțumiți cu meșteri neautorizați doar pentru că iau tarife mai mici, deoarece puteți avea mult de pierdut mai târziu, dacă montajul șemineului nu este corect: se pot pierde bunuri, dar și vieți omenești.

De cele mai multe ori, specialiștii recomandă un cos de fum inox, datorită proprietăților superioare pe care le are.

Cerințele de bază ale coșurilor de fum sunt următoarele:

–  rezistența și siguranța pentru om și animalele de companie;

– performanțele pe care le au când șemineul pe lemne este utilizat;

– mentenanța (curățarea) cât mai simplă și mai completă; mai precis, trebuie să se poată înlătura toată murdăria, praful, funinginea, umiditatea etc.

– să-și păstreze forma inițială o perioadă îndelungată și să funcționeze bine constant, fără sincope.

S-a observat cu prisosință în decursul vremii de către clienți faptul că un sistem de evacuare mai scump de oțel inoxidabil este adesea mai rentabil decât înlocuirea continuă a variantelor ieftine (spre exemplu, din cărămidă).

Silicatul de calciu

Material izolator de înaltă performanță care este capabil să protejeze termic excelent instalațiile de încălzire, centralele electrice, sistemele de distribuție a căldurii și alte echipamente industriale pentru sănătatea umană. Iată de ce se folosesc pe scară largă produsele din silicat de calciu, inclusiv la șemineele casnice.

Rezistența acestui material la temperaturi mari este deosebită, el făcând față cu brio chiar și la temperaturi ce ajung la 1000 – 1.100 de grade Celsius, iar coeficientul de conductivitate termică variază între 200 și 800 de grade Celsius și 0,07-0,17 W/mK.

Beneficiile utilizării silicatului de calciu:

  • rezistență mare la temperaturi înalte;;
  • instalare rapidă și ușoară;
  • densitatea redusă a materialului în vrac;
  • prețurile relativ mici de instalare;
  • proprietatea de a putea ca să fie refolosit la nevoie.

Dacă doriți să instalați un șemineu performant în locuința dvs. intrați pe site-ul șemineealba.ro unde o să găsiți produse competitive.

Șeminee Alba Iulia vă stă la dispoziție nu doar cu produse de înaltă calitate, inclusiv plăci din silicat de calciu și materiale adiționale cu rol izolator, care vor fi livrate rapid după ce le veți comanda comod, chiar de la dvs. de acasă, dar și cu sfaturi profesionale și montaj calificat.