Ecogen, societatea care produce agentul termic pe care RAM îl livrează populației, vrea mărirea preţului la gigacalorie

Societatea care asigură agentul termic pe care Regia Autonomă Municipală Buzău îl livrează populaţiei a solicitat mărirea tarifului la gigacalorie, după ce preţul gazelor a crescut de trei ori în 2018. Conducerea ameninţă că va închide societatea în cazul în care noul preţ al gigacaloriei nu va fi aprobat cît mai curând de Consiliul Local Municipal.

Buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire riscă să rămână fără căldură şi apă caldă în următoarele luni, sau vor plăti facturi mai mari la căldură cu 29 la sută.
Buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire au motive serioase de îngrijorare în această perioadă.

Zilele trecute, reprezentanții Primăriei Buzău au anunțat că Ecogen Energy SA, societatea care asigură agentul termic pe care Regia Autonomă Municipală îl livrează populației, a solicitat mărirea preţului la gigacalorie cu 29 la sută, după ce preţul gazelor a crescut de trei ori în 2018, cu peste 25 de procente.

Deși Primăria Buzău și RAM dețin împreună 26,52 la sută din acțiunile companiei Ecogen Energy SA, deciziile sunt luate de către acționarul majoritar, care deține 73,48 la sută.

În cazul în care Consiliul Local Municipal nu va accepta să plătească retroactiv, din noiembrie 2018, un preţ mai mare pentru gigacalorie către Ecogen Energy SA, societatea şi-ar putea sista activitatea. În acest caz, buzoienii racordaţi la sistemul centralizat ar putea rămâne fără încălzire şi apă caldă în următoarele luni.