Autoritățile Buzăului promit o șosea de centură pe latura de est a orașului, de la jumătatea acestui an

Primăria Buzău a început demersuri pentru a construi o centură ocolitoare pe latura estică a municipiului. Lipsa acesteia îi chinuie nu numai pe şoferii aflaţi în tranzit, ci şi pe locuitorii oraşului, care resimt din plin poluarea.

După deschiderea podului de la Vadu Paşii, viitoarea centură de est va fi continuată cu şoseaua cu acelaşi nume, care trece prin faţa Oborului şi face legătura cu şoseaua Brăilei.

”Este în discuție la Guvern un studiu de fezabilitate de a face o șosea pe 4 benzi, odată probabil cu deschiderea podului de la Brăila, la care așa cum știți avem câștigători o firmă din Italia cu o firmă din Japonia. Pentru ca fluxul acesta de mașini, de oameni din Moldova să nu blocheze nici orașul Buzău, nici orașul Râmnicu Sărat, trebuie două centuri, una la Râmnicu Sărat și una la Buzău”, a menționat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Edilul a adăugat că lucrările de reabilitare a şoselei digului ar putea începe din această primăvară. ”O să avem probabil o convenție cu cei de la Direcția Apelor Buzău-Ialomița, astfel încât să ne permită să reparăm și aici la intrare pentru a se putea circula pe cele două benzi pe care le avem în momentul acesta”, a spus Toma.

Şoseaua construită pe coama digului de apărare este practicabilă, cu excepţia unor porţiuni avariate, şi este circulată în prezent atât de autovehicule de capacitate mare, cât şi de autoturisme.

Centura de est a Buzăului ar fi extrem de utilă transportatorilor de marfă care circulă dinspre Moldova către Brăila, dar şi locuitorilor din zona Vadu-Paşii care vin în oraş.