Pachețele cu mâncare, oferite de o tânără voluntară unor elevi sărmani de la țară

În timp ce programul cornul și laptele întârzie, o tânără din Buzău, cunoscută în comunitate pentru implicarea sa în numeroase campanii umanitare, oferă pachețele cu gustări unor elevi sărmani de la țară. Proiectul Dianei Rus este la început și deocamdată doar 23 de copii din Vadu Pașii primesc sandvișurile și fructele cumpărate de buzoiancă.

Restaurantul contractat de Diana în vacanța de iarnă prepară deocamdată 23 de pachețele, cu ingrediente care diferă de la o zi la alta. Doar pentru atât sunt bani, deocamdată, în bugetul asociației pe care tânăra o conduce.

Produsele care trebuie să respecte absolut toate condițiile de igienă ajung la școala generală din satul Stăncești, unde le sunt distribuite copiilor care provin din familii sărmane. Lista i-a fost indicată chiar de către dascălii școlii.

”Am venit eu în întâmpinarea școlii, am intrat în cancelarie, am vorbit cu câțiva profesori și i-am rugat să îmi comunice o listă cu copii care ar avea cea mai mare nevoie de o masă de prânz. Aceștia mi-au comunicat această listă, apoi am contactat mai multe restaurante, firme de catering, ca să pot să găsesc o ofertă foarte bună”, spune Diana Rus.

”Pachetul de prânz” se numește proiectul buzoiencei Diana Rus destinat copiilor sărmani de la țară. Pentru că se află la început de drum și dorește să-și extindă serviciile, inițiatoarea campaniei vizitează frecvent școala pentru a vedea reacțiile micilor beneficiari.

”Copiii îmi spun că mai vor cașcaval, șuncă presată. O să transmit restaurantului care pregătește pachețelele”, precizează Diana.

vlcsnap-2019-01-20-11h09m15s454

Dascălii școlii din Stăncești spun că gestul voluntarei de a le oferi sandvișuri și fructe copiilor din familii cu posibilități materiale reduse este mai mult decât util, mai ales în această perioadă, când programul guvernamental cornul și laptele întărzie.

”Este o inițiativă foarte bună, în sensul că sunt foarte mulți copii cu probleme deosebite în familie, din punct de vedere material. Sunt binevenite aceste gustări pentru că, într-adevăr, nu au posibilitatea nici să primească de acasă un pachețel, nici bani pentru a-și cumpăra ceva. Avem în clasă o elevă care nu are nici mamă, nici tată, și este în grija bunicii”, spune Vasile Bratu, învățător.

”Inițiativa vine foarte bine, acum, când nici nu mai există programul cornul și laptele care totuși suplimenta un pic pachețelul lor zilnic. Sunt care poate nu mănâncă nimic până seara”, completează Simion Lavinia, învățător.

Pentru a ține în picioare acest proiect, Diana Rus strânge fonduri prin intermediul asociației umanitare ”Împreună pentru buzoieni”, din donațiile membrilor. Vrea să ducă pachețelele cu mâncare și la celelalte școli din comuna Vadu Pașii. Momentan ajută 23 de copii, însă după extindere vrea să dubleze numărul beneficiarilor.