VIDEO Tumoare cât o minge de handbal, extirpată de la o pacientă din Râmnicu Sărat

Premieră medicală la Râmnicu Sărat. Medicii chirurgi de la spitalul municipal, coordonați de un doctor palestinian, au extirpat o tumoare gigant, de aproape 25 de centimetri, de la sânul unei femei de 59 de ani. Operația a fost un succes iar femeia este extrem de fericită că a scăpat de o asemenea povară.

Adnan al Aloul, doctorul palestinian care s-a alăturat în 2018 echipei medicale din Spitalul Râmnicu Sărat, a coordonat o echipă de medici care au reusit să extirpeze de la o pacientă de 59 de ani un lipom foarte mare.

Intervenția chirurgicală se impunea deoarece tumoarea benignă crescuse alarmant în ultimele luni iar femeia simțea dureri tot mai intense. Pacienta avea o tumoare la sân, ce s-a dovedit a fi de dimensiunea unei mingi de handbal.

Mai întâi i-au fost făcute femeii analize, biopsia, care au indicat că tumoarea era de natură benignă. Medicul Adnan al Aloul a intrat în operație cu o echipă formată din medicii Andrei Cemurtan și Sorin Șavga.

Interventia chirurgicala a fost complexă și a durat mai bine de două ore, medicii râmniceni extirpând o tumoare cu dimensiunile de 20 cu 25 centimetri.

”Am făcut mastectomie simplă totală. Acest lipom este extrem de rar la sân dar se poate maligniza dacă rămâne o perioadă lungă de timp. Am făcut ecografie, mamografie, puncție, a ieșit acest diagnostic și s-a impus tratamentul chirurgical”, a declarat Adnan al Aloul, medic chirurg Spitalul Municipal Rm Sarat.

Femeia de 59 de ani recunoaste că era extrem de speriată înainte de operație, din cauza evoluției rapide a tumorii. Acum, pacienta are numai cuvinte de laudă la adresa medicilor. Ea se simte fericită că a scăpat de o asemenea povară.

”Nu mă gândeam că se fac astfel de intervenții la Râmnicu Sărat. Acest doctor este aur pentru Râmnicu Sărat. Să-i dea Dumneze sănătate”, a spus pacienta.

Medicul Adnan al Aloul a fost angajat la jumătatea anului trecut la spitalul din Râmnicu Sărat, în urma unui concurs organizat de conducerea unității medicale, care a dorit „să revigoreze chirurgia laparoscopică”.

În prezent, la Spitalul municipal Râmnicu Sărat lucrează trei medici de chirurgie generală și doi medici ortopezi.

Urmărește-ne pe Google News