Un nou parc va fi amenajat pe terenul viran dinspre digul râului Buzău

Buzoienii vor beneficia de un nou spațiu de recreere, în zona de nord a orașului. Va fi amenajat în continuarea Parcului Tineretului. Va avea practic munte, deltă și câmpie, anunță proiectanții.

Municipalitatea are în plan pentru acest an realizarea unui proiect ambițios care va oferi buzoienilor un nou spațiu de recreere, în zona de nord a orașului.

Este vorba despre un nou parc, situat la nord de Parcul Tineretului, ce se va întinde pe o suprafață de 45 de hectare și va fi delimitat în partea de nord de Șoseaua de Centură.

Ca o noutate, acest parc va face parte dintr-un sistem integrat de perdele de protecție naturală, cu vegetație înaltă la nivelul zonei de nord a municipiului Buzău, având astfel un rol de protecție împotriva crivățului.

Va avea practic munte, deltă și câmpie, anunță proiectanții. „Muntele se va amenaja pe acea supraînălțare apărută în dreptul fostei gropi de gunoi a orașului. Delta înseamnă zona mlăștinoasă, unde se vor amenaja mici lacuri. Câmpia e restul terenului, unde vom implementa conceptul de permacultură. Vor fi și locuri de joacă, alei, spații de activități, evenimente, un mic amfiteatru pentru spectacole”, a anunțat azi Oana Voicu, trimisa firmei de proiectare în ședința Consiliului Local Buzău.

În zona de intrare, respectiv în zona Bazinului Olimpic, localizat la nord de Parcul Tineretului, va fi amenajată o zonă de activități unde se pot dezvolta expoziții, locuri de joacă, spații de evenimente.

Noul parc va prezenta două circulații majore: o traversare longitudinală dinspre vest către est, o alee pietonală cu două benzi și spațiu verde pe mijloc și o traversare sud-nord, cu posibilitatea amenajării unui amfiteatru unde se pot realiza spectacole, în zona canalului colector existent.

Proiectul de hotărâre privind oportunitatea investiției ”Plan Urbanistic Zonal – Regenerarea spațiului urban adiacent Parcului Tineretului” a fost adoptat în unanimitate de aleșii locali în cadrul ședinței ordinare de astăzi a Consiliului Local Municipal.