Încă un tronson din șoseaua de centură va fi prevăzut cu separatoare de sens

Vor fi montate separatoare de sens pe tronsonul dintre Fabrica de Bere şi curba din apropierea pădurii Crâng. Peste 30 de accidente rutiere s-au produs anul trecut pe această porţiune din şoseaua de centură a Buzăului.

În şedinţa de săptămâna trecută a Comisiei pentru Siguranţa Rutieră a municipiului au fost stabilite măsurile care vor reduce numărul de accidente rutiere produse mai ales între Fabrica de Bere şi pădurea Crâng.

Separatoarele de sens au rolul de a-i obliga pe conducătorii auto să reducă viteza, pentru că se îngustează calea rutieră.

De asemenea, în cazul în care se produce un derapaj sau se pierde controlul direcţiei, automobilul va fi împiedicat să pătrundă pe sensul opus şi să fie implicat într-o ciocnire frontală.

Multe accidente au avut loc aici pentru că şoferii au ignorat indicatorul rutier care interzice virajul la stânga. După ce va fi aprobat bugetul local pe 2019, vor fi achiziţionate parapetele din beton, care vor fi amplasate pe axul șoselei.

O altă măsură care ar putea reduce substanţial numărul de accidente de pe şoseaua de centură ar fi supravegherea respectării vitezei legale de către toţi participanţii la trafic

Pentru a putea fi observaţi mai uşor pe timp de noapte, pe separatoare vor fi montate plăcuţe reflectorizante iar, într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, Şoseaua Nordului va beneficia de iluminat public stradal.