VIDEO Colecții de obiecte descoperite recent în siturile arheologice din județul Buzău, expuse la Muzeu

Patru vernisaje ale unor expoziţii cu obiecte descoperite în siturile arheologice din județul Buzău, dar și impresionante lucrări de artă, au avut loc la Muzeul Județean de Istorie din Buzău, de Ziua Culturii Naționale. Tot astăzi a fost lansată şi oferta culturală şi ştiinţifică a Muzeului pentru anul 2019.

Muzeul Județean de Istorie Buzău a avut activitate intensă, de Ziua Culturii Naționale. Nu mai puțin de patru expoziții cu obiecte de artă dar și obiecte de valoare arheologică deosebită au fost vernisate, în prezența unor oficialități locale dar și a zeci de vizitatori.

”Descoperiri arheologice recente pe teritoriul judeţului Buzău” este expoziția care dezvăluie pentru publicul larg diferite obiecte descoperite în siturile arheologice din județ.

Printre zecile de exponate pot fi admirate o spadă din epoca bronzului târziu, descoperită pe teritoriul municipiului Buzău, un vârf de lance atribuit populaţiei dacice de la Pietroasa Mică – Gruiu Dării, dar și o statuetă în miniatură, descoperită la Lipia.

În prezența unor oficialități și a zeci de vizitatori, a fost lansată şi oferta culturală, educativă şi ştiinţifică a muzeului, pentru anul 2019.

Tot astăzi, de Ziua Culturii Naționale, au fost deschise publicului trei expoziţii de bază în cadrul colecţiei de artă a Muzeului Judeţean Buzău. Este vorba despre expozițiile cu lucrări de artă ale renumiților artiști plastici Margareta Sterian și Brăduț Covaliu, dar și despre o impresionantă expoziție de tapiserie românească.