Restricții din cauza gripei, la Spitalul Județean Buzău. La Maternitate este interzis accesul vizitatorilor

În județ, au fost confirmate deja două cazuri de gripă, unul la un copil de doi ani, din Buzău, și celălalt la o adolescentă gravidă, din Râmnicu Sărat. Bebelușul tinerei a murit la scurt timp de la naștere, dar nu se știe dacă virusul gripei a fost transmis de la mamă la făt.

Este alertă medicală în România, din cauza gripei. În toată țara, de la începutul sezonului rece, s-au înregistrat 8 decese, iar numărul lor crește de la o zi la alta.

Și la Buzău, au fost confirmate două cazuri de gripă, la un bebeluș de doi ani, din Buzău, și la o adolescentă în vârstă de 15 ani, din municipiul Râmnicu Sărat. Este și motivul pentru care reprezentanții Spitalului Județean au decis astăzi să interzică accesul vizitatorilor în anumite secții: Terapie Intensivă, Pediatrie si Chirurgie.

De asemenea, la Maternitatea Buzău, accesul vizitatorilor a fost interzis total. Mai mult, autoritațile sanitare au impus măsuri igienico-sanitare stricte.

Potrivit reprezentanților DSP Buzău, cele peste 20 de mii de vaccinuri antigripale distribuite în județ au fost epuizate. În prezent, vaccinul antigripal se mai găsește doar în farmacii. Administrarea acestui ser scade la jumătate numărul de complicații serioase ale gripei.