A fost prins șoferul după care poliția a tras cu arma, pentru a-l opri în trafic

Bărbatul de 45 de ani, bănuit de comiterea faptei de conducere fără permis, din noaptea de 13 ianuarie, a fost depistat pe raza municipiului Buzău. În urma probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului de caz, a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Poliţiştii buzoieni au fost nevoiţi să tragă focuri de armă, pentru prinderea unui şofer care le-a ignorat semnalele de oprire. Incidentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.30, pe o stradă din municipiul Buzău.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean, un echipaj de la Rutieră a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism Daewoo Cielo, înmatriculat în Prahova, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea, refuzând sa oprească.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, împreună cu alte două echipaje de poliție, în afara municipiului, pe raza comunelor Mărăcineni și Poșta Câlnău.

În urmărire, șoferul a acroșat o autospecială de poliție, moment în care s-au executat focuri de armă în plan vertical și asupra autoturismului. Mașina de Prahova s-a oprit, iar conducătorul auto a fugit.

Au fost identificați trei ocupanți ai mașinii, care au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri. Din verificări, a rezultat că șoferul, un buzoian de 45 de ani, nu posedă permis de conducere și ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice.

În urma evenimentului, nu au rezultat vătămări corporale, autoturismul implicat și o autospecială de poliție fiind avariate.