S-au tras focuri de armă, azi-noapte, pentru oprirea unui șofer. Este căutat de polițiști

Polițiștii buzoieni au fost nevoiți să tragă focuri de armă, pentru prinderea unui șofer care le-a ignorat semnalele de oprire. Incidentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.30, pe o stradă din municipiul Buzău. Șoferul este căutat în continuare.

Potrivit IPJ , un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Buzău a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, înmatriculat în Prahova, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea, refuzând sa oprească.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, împreună cu alte două echipaje de poliție, în afara municipiului, pe raza comunelor Mărăcineni și Poșta Câlnău.

În urmărire, conducătorul auto a acroșat o autospecială de poliție, moment în care s-au executat focuri de armă, în plan vertical și asupra autoturismului. Mașina de Prahova s-a oprit, iar conducătorul auto a fugit.

Au fost identificați trei ocupanți ai mașinii, care au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri. Din verificari, a rezultat că șoferul nu posedă permis de conducere și ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice.

În continuare sunt efectuate activități de căutare a acestuia. În urma evenimentului, nu au rezultat vătămări corporale, autoturismul implicat și o autospecială de poliție fiind avariate.