Vacanță în stil rustic în care șemineul PEFOC e vedeta

Nu știm voi, dar noi când ne gândim la o vacanță în sezonul rece, prima imagine care ne vine în gând este cea a unei cabane de lemn, retrasă în inima munților și îmbrăcată în zăpadă proaspătă, în care șemineul este atracția principală. Să vă cuibăriți în fața șemineului cu o cească de ceai fierbinte e și idealul vostru de vacanță?

Din punctul de vedere al specialiștilor de la Pefoc.ro, soba tip semineu pe lemne reprezintă pentru o cabană cea mai înțeleaptă decizie, alegere care îți asigură confortul și toate avantajele căldurii naturale în timp ce păstrează autenticitatea cabanei.

Un semineu pe colt rustic este piesa de rezistență dintr-o cabană. Transformă cu totul ambianța încăperii și aduce un farmec aparte serilor liniștite petrecute alături de cei dragi. Șemineele rustice, tocmai datorită stilului vechi și romantic în care sunt construite, sunt de regulă cu focare deschise. Acestea necesită obligatoriu coș de fum și nu au randament termic la fel de bun ca și șemineele cu focar închis. În schimb sunt preferate pentru naturalețea focului ce arde liber.

Dacă sunteți adeptul stilului rustic și vreti să vă bucurați de spectacolul flăcărilor și de căldura care învăluie întreaga încăpere, modelele de sobe semineu rustice cu influențe moderne sunt ideale. Din punct de vedere estetic acestea se vor integra armonios în restul decorului, indiferent de amplasarea acestora. Si desigur, randamentul este unul crescut, încălzirea încăperii fiind rapidă și de lungă durată.

Ca o alternativă la șemineul tradițional pe lemne, noile modele de sobe apărute în ultima perioadă pot constitui adevărate surse naturale de căldură cu rol decorativ în același timp. Se știe deja despre eficiența sobelor fabricate din fontă, care încep să emane căldură la scurt timp după aprinderea focului.

Dacă dorești să folosești șemineul pentru a încălzi încăperea în care este montat, acesta fiind singura sursă de caldură, atunci trebuie să verifici dacă puterea de încălzire corespunde volumului camerei. De obicei, este bine să fie ceva mai mare pentru a putea face față și în zilele mai reci. Iar la acest capitol te ajută echipa PEFOC.

Șemineele sunt creații fantastice, funcționale pentru că ne ajută să încălzim casa, dar și deosebite, creând fără îndoială un punct central, un focus vizual în locuință. Se potrivesc de minune în spații decorate natural, în stil rustic, dar nu numai. Tematica și cromatica pot fi abordate în diverse maniere, existând numeroase opțiuni pentru orice tip de preferințe și locuințe. Apelând la ajutorul specialiștilor de la PEFOC, semineul din livingul tău va fi exact așa cum îți dorești. Dacă nu ajungi la munte într-o cabană cu șemineu, aducem noi șemineul la tine, prin intermediul specialiștilor în seminee, PEFOC.ro.

Tu pui PEFOC, iar ei fac TOT!