Tâlharul taximetristului din Ialomița a fost prins înainte să urce în avion pentru a fugi din țară

Polițiștii buzoieni l-au prins pe autorul tâlhăriei produse la Cilibia, în noaptea de 5 spre 6 ianuarie 2019, asupra unui taximetrist. Este vorba despre un ialomițean în vârstă de 28 de ani. Acesta se pregătea să fugă din țară, cu avionul.

După mai multe zile în care a stat ascuns, suspectul a reușit să ajungă în apropierea aeroportului Otopeni. Polițiștii l-au prins chiar în timp ce se pregătea să fugă din țară cu avionul.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Secţiei 12 poliţie rurală Pogoanele cu sprijinul celor de la Serviciul de Investigaţii Criminale Buzău şi de la Secţia 2 poliţie rurală Griviţa, județul Ialomiţa, a fost identificat un tânăr de 28 de ani, din Ialomiţa, bănuit de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie.

Pe parcursul verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că victima, un bărbat de 62 de ani din Ialomiţa, se întâlnise cu agresorul pe raza comunei Miloşeşti, judeţul Ialomiţa, în noaptea de 5 spre 6 ianuarie a.c., când acesta din urmă a solicitat un taxi pentru a efectua o cursă către localitatea Cilibia din judeţul Buzău.

Din cercetări a rezultat că, la intrarea în localitatea buzoiană, tânărul de 28 de ani l-ar fi agresat pe taximetrist şi deposedat de două telefoane mobile şi de suma de 326 de lei.

Tânărul a fost depistat de poliţişti în zona Aeroportului Otopeni când încerca să părăsească ţara, fiind preluat şi condus la sediul Poliţiei Oraş Pogoanele pentru continuarea cercetărilor. El le-a declarat polițiștilor că era beat în momentul în care l-a jefuit pe taximetrist.

În urma materialului probator administrat de poliţişti, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele a dispus continuarea urmăririi penale faţă de ialomiţeanul de 28 de ani, care a fost reţinut de poliţişti. Totodată a fost prezentat unităţii de parchet cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: Taximetrist înjunghiat de un client, la Cilibia. Poliția este în alertă