Gest premonitoriu al unuia dintre tinerii care au pierit în accidentul de la Tisău

În timp ce petrecea cu amicii la un local din zonă, tânărul de 24 de ani, Ricardo, și-a sunat mama plecată la muncă în străinătate pentru a-i spune că îi este dor de ea și pentru a-i face o dedicație. La o oră după acest moment, Ricardo a murit în mașina condusă de amicul său, Adrian.

Tragedia s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3. Șoferul BMW-ului, Adrian Stupinaru (28 de ani), a pierdut controlul mașinii, a intrat pe sensul opus de mers, a retezat cinci podiști din beton, după care mașina a ricoșat într-o salcie de pe marginea drumului.

După impactul cu pomul, bolidul s-a răsucit în aer și a plonjat în curtea unui localnic, aterizând pe plafon. În cei aproape 50 de metri parcurși după impactul cu primul podeț, autoturismul s-a dezmembrat iar resturi din caroserie s-au împrăștiat pe șosea.

Adrian Stupinaru și Ricardo Câmpeanu au murit pe loc, striviți sub greutatea mașinii. Cel de-al treilea ocupant al mașinii, Gabriel Manafu, de 45 de ani, a fost transportat de urgență cu ambulanța către spitalul județean de urgență Buzău.

La locul tragediei, amicii și rudele au depus zeci de candele, flori și lumânări, în memoria celor doi tineri. Localnicii nu pot înțelege cum a fost posibilă o așa nenorocire. Prietenii spun că în seara tragediei Adrian, Ricardo și Gabi au petrecut împreună cu alți amici la un local recent deschis în comună, unde le-au cântat lăutarii.

În timpul petrecerii, Ricardo Câmpeanu a sunat-o pe mama lui, plecată la muncă în străinătate, pentru a-i spune că îi este dor de ea. Băiatul de 24 de ani i-a rugat pe muzicanți să cânte o melodie tristă pentru mama lui, care asculta prin telefon. La o oră după acest moment, Ricardo Câmpeanu a murit în accidentul de la Grăjdana.

”Cincizeci de metri mai erau până acasă la Ricardo. Imediat după curbă, Adrian, șoferul, urma să oprească și să-i lase acasă atât pe Ricardo, cât și pe Gabriel. Adrian locuia cam la 2 kilometri înspre Vernești și îi aducea acasă de la club pe cei doi”, a declarat un prieten al celor trei băieți care se aflau în BMW.

Trupurile celor doi tineri au fost transportate la morga SML pentru efectuarea necropsiei. Adrian și Ricardo vor fi înmormântați săptămâna viitoare în localitatea natală. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.