Colaborare cu un medic pensionar, soluție pentru salvarea de la închidere a Pediatriei din spitalul Nehoiu

Activitatea secției de pediatrie a Spitalului orășenesc Nehoiu continuă și din ianuarie 2019, deşi unicul medic care profesa aici a decis să renunţe la colaborarea cu unitatea medicală. Criza a fost evitată după ce conducerea spitalului buzoian a negociat un contract de colaborare cu un alt medic pediatru, pensionar.

În pragul sărbătorilor de iarnă, asistentele şi infirmierele din pediatria spitalului orășenesc Nehoiu primeau vestea că secţia se va închide temporar, după ce singurul medic specialist şi-a luat concediu şi a anunţat că nu va mai reveni la serviciu din ianuarie 2019.

Pentru că acesta era sigurul medic pediatru, activitatea din compartimentul Pediatrie a fost suspendată temporar, iar eventualele cazuri mai grave au fost preluate de ceilalţi specilişti din spital. Pe ultima sută de metri, reprezentanţii spitalului din orașul Nehoiu au găsit o soluţie pentru ca activitatea pediatriei să continue şi în 2019.

Un medic pediatru aflat la pensie a fost de acord să lucreze în spitalul din Nehoiu. A primit şi avizul favorabil de la Colegiul Medicilor Buzău aşa că de la 1 ianuarie 2019 activitatea a fost reluată în secția Pediatrie.

Medicul Constantin Liță, cel care va avea grijă de copiii care ajung la Spitalul Nehoiu, a profesat şi în ultimii ani în unitatea sanitară, dar la compartimentul neonatologie, unde nu exista un medic specialist până în 2017. Postul a fost însă ocupat în urma unui concurs.

”Am fost nevoiți să facem un contract de prestări servicii cu un privat pentru că nu am găsit angajatul nostru. Este vorba despre domnul doctor Constantin Liță, care a mai lucrat la noi. Fiind pediatru, a lucrat până în 2017 la compartimentul neonatologie. După sărbători scoatem iar la concurs toate posturile de medic, inclusiv pentru pediatrie”, a declarat medicul Sergiu Remișovschi, directorul spitalului orășenesc Nehoiu.

Vestea reluării activităţii de la Pediatrie este una cum nu se poate mai bună pentru familiile cu copii de pe Valea Buzăului. Dacă Pediatria din Spitalul Nehoiu se închidea, atunci părinţii erau nevoiţi să meargă 70 de kilometri până în municipiul Buzău pentru un consult de specialitate.