Condiții inumane de transport călători, pe traseele din județ. Iată dorința navetiștilor

Autobuzele care efectuează transport către și dinspre comunele din județul Buzău sunt insuficiente iar călătorii sunt efectiv îndesați în ele. Se întâmplă des, dar mai ales în perioadele de sărbători, se plâng călătorii.

Un cititor ne-a trimis la redacție o fotografie surprinsă joi în autobuzul care a pornit dimineață din Lopătari cu destinația Buzău. Mulți călători au stat în picioare mai mult de o oră, cât durează cursa pe această rută.

”Drumul până la Buzău cu autobuzele acestei firme este un calvar iar la întoarcere este la fel. Bătrâni, copii, merg în picioare pentru că nu au ce face. Oamenii au treabă, trebuie să ajungă în oraș, iar autobuze circulă rar, la trei ore între ele”, ne-a scris Constantin M., un navetist din Lopătari.

Autobuze burdușite cu călători sunt pe aproape toate traseele din județ. Imagini care surprind aglomerația din mașini sosesc frecvent pe adresa redacției, cu mesaje care cer îmbunătățirea condițiilor de călătorie.

Oamenii cer reprezentanților Consiliului Județean Buzău ca la desemnarea operatorilor pe trasee, prin licitație, să fie mult mai atenți decât până acum nu numai la calitatea vehiculelor ci și la frecvența curselor, apoi să verifice cât de mult respectă condițiile pe care și le-au asumat.