VIDEO O cameră video a surpins accidentul în care a fost implicat un taximetru. Trei răniți, unul în stare gravă

O cameră de supraveghere a surpins momentul în care un taximetrist întoarce fără să se asigure, într-o zonă cu trafic intens. Taximetrul avea trei pasageri la bord și este lovit de o altă masină care venea din spate.

Pr imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum taximetrul este lovit puternic din lateral iar mașina se întoarce de câteva ori în urma impactului deosebit de violent.

Coincidență sau nu, incidentul rutier s-a produs chiar în fața unui cimitir, într-o zonă periculoasă unde se produc frecvent accidente soldate cu morți și răniți.

În urma impactului șoferul de pe taxi a scăpat nevătămat, însă trei clienți din mașină au fost răniți. Victimele au fost preluate de mai multe ambulanțe și transportate la Spitalul Județean din Buzău.

Potrivit IPJ Buzău accidentul s-ar fi produs din cauza unei manevre imprudente a șoferului de taxi.”Din primele verificări se pare că un bărbat de 40 de ani din Smeeni care se delapsa cu un taximetru din direcția Focșani către Buzău, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de întoarcere și a fost loviy de către un autoturism  care era condus în aceeași direcție de către un bucureștean de 29 de ani”  se precizează întru-un comunicat remis de IPJ Buzău.

Una dintre victime se zbate între viață și moarte întrucât a fost grav rănita în urma impactului puternic

Traficul a foat blocat în zonă mai bine de o oră. Și șoferul de taxi a fost dus de poliție la spital pentru a i se  recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

UPDATE Taximetristul scos din culpă

După vizionarea imaginilor de pe camera de supraveghere polițiștii și-au schimbat punctul de vedere pribind dinamica accidentului. Dacă în primă fază, taximetristul era considerat a fi vinovat de întoarcere prin loc nepermis acum oamenii legi spun că șoferul din București ar fi de vină pentru producerea accidentului de pe varianta Buzăului. Tânărul conducător auto din București nu ar fi observat că taximetrul intenționează să vireze la stânga pe o porțiune de drum în care marcajul devine discontinuu. În cauză se fac încă cercetări pentru a stabili cu exactitate cauza accidentului.