VIDEO Vești excelente pentru comunitățile din Vadu Pașii și Săgeata. Constructorii noului pod peste râul Buzău sfidează iarna

Lucrările la podul de la Vadu Paşii, care leagă Muntenia de Moldova pe o rută alternativă, sunt în toi chiar dacă a venit frigul. Constructorul a reuşiit să depăşească graficul programat iar cel mai probabil din primăvara anului viitor vom putea circula pe noul pod care va lega municipiul Buzău de comunele Vadu Pașii, Săgeata și Robeasca.

Lucrările de reabilitare a podului de la Vadu Pașii, mult așteptate de către navetiști, se desfășoară conform graficului asumat de contructor chiar dacă suntem la sfârșitul lunii decembrie.

Executantul lucrării este optimist și susține că ritmul lucrărilor este susținut și chiar accelerat.“Se lucrează din greu pe teren în albia râului dar și în secțiile de montaj în această fază de execuție. În hale se sudează la foc continuu, se asamblează părțile metalice ale podului ce le vom aduce ulterior pe șantier cu utilaje grele. Estimăm ca la începutul anului viitor să turnăm asfaltul iar în primăvară să finalizăm construcția ”, ne-a declarat Victor Vasilescu, directorul general al SC Integral SA Buzău.

De la demararea lucrărilor la noul pod, autoritățile locale din Vadu Pașii, au fâcut presiuni susținute pentru a se respecta termenele avansate de constructori.  Primarul Gheorghe Firon este de părere că veștile sunt bune și este mulțumit de ceea ce vede pe șantier.“ Venim la câteva zile să verificăm ritmul lucrărilor și suntem surprinși de ambiția constructorului care se ține de cuvânt și mobilizează forță de muncă chiar și în această perioadă rece.  Data de execuție anunțată este de bun augur pentru toată comunitatea din zonă  pentru că se va deschide calea investitorilor către noi oportunități de afaceri în zonă. Avem avantajul terenurilor mai ieftine și din acest motiv așteptăm să apară și investitorii care să creeze noi locuri de muncă și noi oportunități pentru  localnici”, ne-a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Pașii.

Autoritățile din comuna Săgeata așteaptă cu nerăbdare finalizarea podului rutier, care ar scurta cu mai bine de 12 kilometri traseul către Buzău.„ Ar fi un lucru extraordinar pentru sătenii celor două comunități și pentru toată țara până la urmă, dacă am avea o alternativă de trafic față de Podul Mărăîcineni , care a devenit foarte aglomerat . Acest pod reprezintă cheia dezvoltării durabile a celor două comune ” a declarat managerul comunei Săgeata, Sorin Tănase.

Noul pod este reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 milioane de lei. Lucrarea este executată de un consorțiu format din mai multe firme, printre care si Integral Buzau, societate de construcții care a ridicat si noua maternitate din municipiu.

Lucrările la vechiul pod proiectat de  presupun, pe lângă înlăturarea stratului de bitum și înlocuirea cu un alt material, și îngustarea caii de circulație la maxim 2 metri precum și consolidarea pilelor.

Celebrul inginer Anghel Saligny a construit podul de la Vadu Paşii în 1886 pentru a face legătura feroviară între Muntenia şi Moldova. După cel de-al Doilea Război Mondial, podul a devenit unul rutier, care a funcţionat aproape o jumătate de secol.

Urmărește-ne pe Google News