Consiliul Județean Buzău taie primele de pe lista cadourilor de sărbători

Moș Crăciun îi ocolește anul acesta pe angajații din Consiliul Județean Buzau si din institutiile subordinate. Aceștia nu vor beneficia de niciun fel de prime. Nici Primăria Buzău nu va acorda astfel de stimulente subordonaților, însă, începând cu luna decembrie, functionarii vor primi lunar o indemnizație de hrană de 300 de lei.

Măsura este prevăzută în legea salarizării unitare şi va fi aplicată pentru toţi bugetarii. Indemnizaţia este impozabilă, iar primii bani, vor ajunge în conturile bugetarilor în luna ianuarie.

În mediul privat, aproape o treime dintre companiile din România vor acorda prime în bani angajaţilor, cu ocazia sărbătorilor, iar trei din cinci angajatori plănuiesc să organizeze petreceri de Crăciun.

Datele centralizate relevă, totodată, că 20% dintre angajatori vor acorda tichete cadou, iar aproximativ 15,5% îşi vor recompensa salariaţii cu produse specifice de sărbători.

În plus, circa 10% dintre angajatori acordă angajaţilor cadouri pentru copii şi tot atâţia şi-au propus să ofere zile libere suplimentare în perioada dintre sărbători, în timp ce o treime încurajează angajaţii să fie “Secret Santa” pentru unul dintre colegi.