VIDEO Moș Crăciun a ajuns în satele izolate din Munții Buzăului, cu o caravană de mașini 4×4

După ce au fost încărcate cu bunătăţile dăruite de Moş Crăciun, maşinile puternice au luat-o dimineaţă înspre munţi. Niciun obstacol natural nu i-a putut opri din misiunea lor nobilă. Maşinile s-au împotmolit dar piloţii lor au continuat să tureze motoarele până ce au dovedit că nu degeaba sunt numiţi aşi ai volanului.

Membrii şi prietenii clublui off-road şi-au planificat să ajungă în 18 sate izolate din zona Nehoiu – Bozioru – Ploștina, comunități izolate în care nici vara nu prea te încumeţi să ajungi, peste râpe adânci şi pe culmi înalte. Au găsit familii cu mulţi copii şi bătrâni care supravieţuiesc în condiţii greu de imaginat.

”Ultimele zile au fost foarte încărcate, în special de emoțiile generate de dorința de a duce la bun sfârșit una dintre cele mai mari campanii umanitare de off-road din ultimii ani. Bucuria nestavilită a copiilor la primirea darurilor de Crăciun s-a completat cu zâmbetul stingher de pe chipurile unor bătrâni greu încercați de viață. Noi am adus doar o alinare și o bucurie în prag de sărbători”, a spus Răzvan Cirap, președinte al GTC Motorsport.

Convoiul off-road format din 70 de mașini 4×4 a purtat nu mai puțin de 160 de voluntari. Ajutoarele oficiale ale lui Moș Crăciun au ajuns la 200 de bătrâni și 250 de copii din familii defavorizate și școlari ai unităților de învățământ din Lunca Priporului și Brătilești.

Familii vulnerabile, bătrâni singuri, două grădinițe și o școală din zone greu accesibile au primit, în prag de sărbători, ajutoare care să le lumineze Crăciunul și să le aducă bucurie. Peste 15 tone de alimente, produse de igienă personală, electronice și electrocasnice, materiale de construcții, jucării, haine și încălțăminte au adus bucurie de Crăciun celor 450 de suflete. (Video Viorel Tomuța / Nehoiu)

Urmărește-ne pe Google News