VIDEO Au fost prinși ”piraţii de TIR-uri” care jefuiau în timp ce mașinile circulau cu 100 km/h. Mașinile de poliție au blocat centura Buzăului timp de patru ore

Se urcau cu picioarele pe capota autoturismelor, se apropiau de camioanele vizate pentru a fi prădate și după ce descuiau ușile remorcii începeau să golească încărcătura. Ultimul jaf al unei grupări periculoase, din Ilfov și Ialomița, s-a produs azi-noapte, pe E85. O cameră montată în spatele unui TIR prădat de aceeași grupare a surprins modalitatea de acțiune extrem de riscantă, săvârșită în timp ce mașinile circulau cu 90 de kilometri pe oră.

În cadrul acțiunii de luni noapte, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov au oprit, pe centura municipiului Buzău, două autoturisme și o autoutilitară, cu șapte ocupanți, bănuiți că ar fi sustras laptopuri și produse electrocasnice, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, dintr-un tir care se deplasa pe ruta București-Chișinău.

Persoanele în cauză au urmărit un tir, care plecase din municipiul București cu destinația Chișinău, iar între orașele Râmnicu Sărat și Focșani, aceștia au pătruns în tir în timp ce acesta se afla în mers și au sustras laptopuri și alte produse electrocasnice.

Gruparea se afla în atenția polițiștilor ilfoveni din luna august 2018, iar prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 50.000 de euro. Cei șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 27 – 44 de ani, din județele Ilfov și Ialomița, au fost conduși la sediul poliției Ilfov, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru stabilirea întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului. Acțiunea Poliției a avut loc pe șoseaua de centură a Buzăului, mașinile de intervenție blocând sensul de mers spre București timp de patru ore.

Urmărește-ne pe Google News