VIDEO Tragedie la Vadu Pașii. Doi frați au murit arși de vii în casa incedniată de la un coș de fum neprotejat

Un incendiu care a mistuit sâmbătă noaptea o casă din localitatea buzoiană Vadu Pașii s-a soldat cu moartea a doi frați, de 51 și 42 de ani. Inițial, pompierii au fost anunțați de vecini că în casa cuprinsă de flăcări alături de cei doi bărbați se afla și o femeie. S-au lămurit câteva ore mai târziu.

Vecinii au observat flăcările în jurul orei 23.00 și au anunțat imediat pompierii, care s-au deplasat la locul incendiului cu două autospeciale de stins incendii și cu o ambulanță SMURD, însă la sosirea acestora flăcările cuprinseseră întreaga casă. Incendiul ardea generalizat în interior, pe o suprafață de 50 de metri pătrați.

După ce au lichidat focul pompierii au descoperit două cadavre carbonizate. Autoritățile au început să caute o a treia persoană despre care vecinii și fiul victimelor au spus că locuia împreună cu cei doi.

Alături de soții Gelu (50 ani) și Georgeta Nancu (48 ani) locuia și Vasile, de 42 de ani, fratele lui Gelu. Cele trei persoane care locuiau în casa care a luat foc la Vadu Pașii erau asistați social.

 

La început, pompierii au crezut că trupurile carbonizate aparțin soților Nancu. S-au lămurit abia duminică dimineață, când femeia declarată de pompieri ca fiind arsă, a fost găsită, vie și nevătămată, în sat.

Pompierii și polițiștii au declanșat o anchetă pentru a stabili exact care a fost cauza acestuia. După finalizarea cercetărilor s-a constatat că incendiuul din localitatea Vadu Pașii a fost provocat de un coș de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.