VIDEO Trei buzoieni din elita medicinei naţionale, cetățeni de onoare ai municipiului

Sala de recepții Stan Săraru a Palatului Comunal unde au avut loc festivităţile de decernare a titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Buzău pentru trei personalităţi ale medicinei românești a devenit neîncăpătoare vineri la amiază. Toţi trei sunt absolvenţi ai Colegiului Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu”. La ceremonie au participat personalităţi naţionale din medicină, miniştri, consilieri, parlamentari şi generali ai Armatei Române.

Au fost prezenţi peste 90 de invitaţi de marcă din lumea medicală, miniştri, consilieri prezidenţiali, parlamentari, militari ai Armatei Române şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Şi pentru că Cetăţenii de Onoare sunt medici de renume ai României, ei au fost felicitaţi de consilierul prezidenţial pentru sănătate.

Noii cetăţeni de onoare sunt general maior medic, conferenţiar doctor Florentina Ioniţă- Radu, director general – comandant al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, conferenţiar universitar doctor Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni şi prof.univ.dr. Călin – Petru Tătaru, medic primar Oftalmolog la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti.

”Nicodată nu am crezut că atunci când voi ajunge la Medicină Militară voi deveni prima femeie şef de secţie, prima femeie comandant şi prima femeie general. Dar se spune că în raniţa fiecărui soldat este bastonul de mareşal, şi se pare că în raniţa mea, plecată de la Buzău a stat bastonul de mareşal. ”, a declarat Florentina Ioniţă-Radu.

”Buzăul şi şcoala din Buzău au reuşit să coaguleze şi să formeze nişte oameni minunaţi, care indiferent unde au ajuns, sunt întotdeauna în strânsă legătură şi fac tot ce pot pentru comunitatea de unde au plecat, pentru comunitatea care i-a format. Noi, prietenii mei de aici, când ne salutăm, spunem <Te iubesc>. Noi ne iubim şi ne ajutăm întotdeauna reciproc şi vreau să vă spun că nu există zi fără ca aceşti oameni de aici să nu trateze pacienţi din comunitatea aceasta”, a spus Carmen Orban.

”Deşi am casă în Bucureşti, am păstrat buletinul de Buzău, am casa în continuare în Buzău în care ne face mare plăcere să venim adesea. Deci, cu sufletul sigur că am rămas alături de Buzău, şi nu numai cu sufletul ci, adesea, şi cu fapta”, a spus Călin Tătaru.

La finalul întâlnirii, toţi cei prezenţi au primit câte un cadou din partea Primăriei şi au ciocnit un pahar de şampanie. Cei trei cetăţeni de onoare, în frunte cu invitaţii acestora, au mers la o discuţie cu elevii Colegiului Naţional B.P. Hasdeu care doresc să îmbrăţişeze o carieră medicală.

Urmărește-ne pe Google News