VIDEO Luminile de sărbători au fost aprinse în Buzău de Ziua Naţională a României

Centrul municipiului Buzău s-a umplut până la refuz, sâmbătă seară, pentru momentul aşteptat de toţi buzoienii: aprinderea iluminatului festiv. După aprinderea luminilor, spectacolul din centrul oraşului a continuat. Artiști de muzică populară au asigurat atmosfera de sărbătoare. Și Consiliului Județean a aprins cele două tuneluri de lumini de pe Bulevardul Bălcescu.

Sâmbătă, 1 decembrie, după cu lăsarea întunericului, pe platoul din Piața Dacia a avut loc aprinderea iluminatului festiv, moment ce a coincis cu deschiderea Târgului de Crăciun organizat de Primărie.

Primarul Constantin Toma a urcat pe scenă alături de prefectul Carmen Ichim, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu și reprezentantul Diviziei 2 Getica pentru a aprinde luminile din Târgului de Crăciun.

Evenimentul a fost deschis prin intonarea imnului național de către Corul Lyra condus de Ștefan Stănescu. În continuarea evenimentului, sutele de buzoieni prezenți în Piața Dacia au putut asista la prima seară de concerte oferite de Primăria Buzău.

Târgul de Crăciun va funcționa în perioada 01- 26 decembrie 2018, și conține un patinoar, un carusel și căsuțe cu bunătăți. Patinoarul amplasat pe Platoul Dacia va funcţiona până pe 31 ianuarie 2019.

Și Consiliului Județean a aprins cele două tuneluri de lumini de pe Bulevardul Bălcescu, devenite o tradiție de sărbătorile de iarnă.

Este vorba despre tunelul de lumini din fața Consiliului Județean și de cel din fața Muzeului Județean. Spre deosebire de anii precedenți, instalația luminoasă din fața Consiliului Județean este prevăzută cu lumini tricolore și cu muzică patriotică, cu ocazia sărbătoririi Centenarului.

Înainte de aprinderea luminilor, președintele Consiliului Județean le-a oferit invitaților de peste Prut medalii și diplome aniversare pentru „merite deosebite în activitatea de cinstire a memoriei eroilor neamului românesc”. De asemenea, copiii prezenți la eveniment au primit cadouri.

Delegația din Republica Moldova este formată din 20 de persoane, printre care s-au aflat președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean,președintele Consiliului Raional Dubăsari, Grigore Policinschi și primarul din Soroca, Victor Sau.

Urmărește-ne pe Google News