VIDEO Antrenamentul pentru parada militară, coordonat de comandantul Diviziei 2 Infanterie ”Getica”

Cu două zile înainte de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, pe Calea Eroilor a avut loc repetiţia pentru parada militară. Peste 660 de militari din Garnizoana Buzău şi cadre din Ministerul de Interne vor defila pe 1 Decembrie, însoţiţi de tehnica de luptă din dotare. Câteva mii de persoane sunt așteptate să ia parte la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României.

Joi dimineață, pe Calea Eroilor au avut loc repetiţiile pentru parada militară pe care buzoienii o vor putea urmări pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României şi a Centenarului Marii Uniri.

Peste 660 de militari din Garnizoana Buzău şi cadre din structurile Ministerului de Interne au defilat însoţiţi de o parte din tehnica de luptă din dotare. Dacă vremea o va permite și unitatea de aviației de la Boboc va participa la paradă cu 6 aparate de zbor.

În timpul repetiţiilor, accesul auto a fost interzis pe Calea Eroilor. Restricţiile auto vor fi instituite şi pe 1 decembrie, când traficul va fi deviat pe trasee alternative.

Manifestările vor începe la ora 10.00 și vor dura aproximativ o oră însă circulația la ieșire din Buzău spre Ploiești va fi restricționată sâmbătă dimineață începând cu ora 8.00.

Consiliul Județean va oferi buzoienilor care vin la paradă aproximativ 2000 de fulare tricolore, stegulețe și cocarde iar de la ora 11.00 buzoienii sunt așteptați în Parcul Crâng, în zona Obeliscului pentru masa tradițională de 1 Decembrie și pentru un spectacol folcloric.

După amiază de la ora 16.00 Primăria Municipiului Buzău va organiza în Piața Daciei un spectacol cu ocazia deschiderii Târgului de Crăciun și tot atunci se va inaugura și iluminatul festiv de sărbători pe toate străzile care au fost împodobite cu ghirlande luminoase în ultima lună.