Peste 600 de militari vor defila pe Calea Eroilor

Autoritățile pregătesc intens festivitățile prilejuite de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Peste 600 de militari și tehnică de luptă vor particpa sâmbătă la parada care va avea loc pe Calea Eroilor din municipiul Buzău. Între orele 08.30 și 12.00, traficul rutier este închis pe Calea Eroilor și bulevardul Averescu.

Ultimele pregătiri sunt în toi pentru festivitățile care vor avea loc sâmbătă, 1 Decembrie, pe Calea Eroilor din municipiul Buzău.

La acțiuni vor lua parte aproximativ 800 de militari iar dintre aceștia, peste 600 vor participa la parada militară în care vor fi prezentate și mijloace tehnice din dotarea Armatei, Poliției, Jandarmeriei și Pompierilor.

Potrivit organizatorilor, militarii vor defila în cele mai noi uniforme ale Armatei iar tancurile, transportoarele blindate și celelalte echipamente care vor fi arătate buzoienilor sunt dintre cele moderne intrare recent în dotrea unităților din Buzău și județele limitrofe.

De asemenea, pe Calea Eroilor va defila și un pluton îmbrăcat exact ca militarii români care au luptat în Primul Război Mondial Buzău.

În cadrul festivităților este inclus și un moment artistic: elevii de la Școala nr. 11 Buzău și de la Seminarul Teologic vor interpreta cântece patriotice.

Sâmbătă, 1 decembrie, circulația rutieră pe Calea Eroilor și pe bulevardul Alexandru Averescu va fi închisă între orele 08.30 si 12.00.

După parada militară care se va desfășura pe Calea Eroilor, buzoienii sunt așteptați în Parcul Crâng, unde Consiliul Județean va pregăti 3.800 de meniuri tradiționale din care 800 de post dar și un spectacol folcloric susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.