VIDEO Primul Târg de Crăciun fără ”curtoșcolacii” lui Suraj. Cum a fost izgonit de pe platou celebrul comerciant

Ion Suraj, celebrul comerciant din Crâng, proprietar de biciclete reprofilat în producător de Kurtoskalacs, acuză Primăria că îi interzice amplasarea unei rulote în centrul orașului, fără un temei legal. Suraj se află de mai mult timp în conflict cu municipalitatea, câștigând chiar un proces cu autoritățile locale.

În această dimineață, așa cum a procedat în fiecare an, Ion Suraj s-a grăbit să-și amplaseze rulota în care prepară cozonaci kurtos în Târgul de Crăciun din Piața Dacia. Nu oriunde, ci aproape de mijlocul platoului. În scurt timp, însă, un echipaj al Poliției Locale l-a somat să elibereze locul până la orele 13.00, pe motiv că nu deține autorizație pentru acel amplasament.

Suraj și soția lui le-au spus polițiștilor locali că și-au pus rulota în același loc în care au avut-o anul trecut. Comerciantul nu-și explică motivul pentru care nu este lăsat în prim-plan, susținând că are toate taxele locale plătite la zi și că îndeplinește toate celelalte criterii pentru a beneficia de un spațiu comercial în centrul orașului.

Cu câteva minute înainte de ora 13.00, termen prevăzut în somația Poliției Locale, rulota a fost ridicată de către proprietar. Comercianul nemulțumit crede că cei din conducerea Primăriei nu vor nici în ruptul capului să îi acorde spațiu comercial la Târgul de Crăciun. Crede că-i răzbunare, după ce a contestat în instanță o decizie a municipalității privind interzicerea bicicletelor deținute de el pe aleile din Parcul Crâng.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale, Suraj a ocupat spațiul la miezul nopții, fără nicio solicitare prealabilă către organizatorii târgului, sperând ca a doua zi să clarifice legalitatea staționării. A aflat că amplasamentul ocupat abuziv de el era destinat construirii unei căsuțe din lemn, desemnată unui alt comerciant care a respectat criteriile impuse de organizatorul târgului.

Urmărește-ne pe Google News