Teroare în Primăverii, după ce un șofer a rupt o conductă de gaze. Vinovatul a fugit după ce a realizat gravitatea întâmplării

Au fost clipe de spaimă printre locatarii de pe Primăverii, după ce un șofer neatent a distrus o rețea de gaze cu tot cu gardul pe care era fixat contorul și conductele. Zece persoane din vecinătatea gospodăriei afectate au fost evacuate temporar, până la sistarea alimentării cu gaze de către echipa de intervenție a furnizorului de gaze. Șoferul vinovat de producerea avariei a dispărut de la locul incidentului.

Serviciu 112 a fost apelat vineri de mai mulți locatari de pe strada Primăverii din municipiul Buzău pentru a anunța că șoferul unui autovehicul a distrus gardul unei gospodării și instalația de gaze fixată pe acesta, producând o fisură prin care țâșnea gazul. Acesta încerca să întoarcă mașina și a intrat cu spatele în conducte.

La intervenție au ajuns imediat echipaje de la Pompieri, jandarmi și poliție, care au recurs în primă fază la evacuarea proprietarilor gospodăriei afectate de incident și a familiilor din imediata vecinătate. După ce a produs incidentul, șoferul a plecat fără ca vreunul dintre martori să-l fi observat.

O echipă de intervenție de la Distrigaz a oprit alimentarea cu gaze a instalației avariate, permițând familiilor evacuate să revină în propriile gospodării. Pe durata intervenției, circulația auto și pietonală a fost oprită pe strada Primăverii.

Polițiștii au demarat cercetări pentru a-l identifica pe șoferul care a fugit după ce a distrus gardul, conductele și contorul de gaze. Acesta riscă să se aleagă cu dosar penal dacă va refuza să se prezinte la poliție în următoarele 24 de ore.