Noii cetățeni de onoare ai Buzăului: un om de ştiinţă, un activist pentru drepturile omului, un sportiv şi trei medici

Şase personalităţi buzoiene cu merite deosebite atât în plan naţional, cât şi internaţional, au fost votate în unanimitate de consilierii municipali, care le-au conferit titlul de „Cetăţean de Onoareal Municipiului Buzău”.

Academicianul Marius Andruh, activistul pentru drepturile omului Grigore Scărlătoiu, preşedintele Committee for Human Rights in North Korea, cu sediul în Washington, jucătorul de tenis de masă Ovidiu Ionescu, vice-campion european, dar şi medicii Florentina Ioniţă-Radu, general de brigadă, comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central, Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, şi prof. univ. Călin Tătaru, medic primar oftalmolog, sunt începând de vineri cetăţeni de onoare ai municipiului Buzău.

Cinci din şase cetăţeni de onoare sunt absolvenţi ai Colegiului ”B.P.Hasdeu”, toţi sunt personalităţi recunoscute la nivel naţional şi internaţional. ”Academicianul Marius Andruh este considerat a doua personalitate a Colegiului ‘Hasdeu’ după laureatului Premiului Nobel George Emil Palade”, a declarat directorul Colegiului ”B.P.Hasdeu”, Ionel Banu.

La rândul său, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat că ”este o zi deosebită, încercăm să aducem acasă valorile pentru ca această comunitate să recapete un prestigiu naţional şi internaţional”. Municipiul Buzău are până în prezent un număr de 87 de cetăţeni de onoare.

Urmărește-ne pe Google News