FOTO Popas la Buzău al jandarmilor care refac traseul parcurs de Dorobanţi spre Alba Iulia, cu un secol în urmă, pentru a elibera Transilvania

Cei doi miltari din Galaţi care au pornit în Maratonul Unirii au ajuns marți în Buzău. Ei refac traseul de 550 de kilometri parcurs de Regimentul 11 Dorobanţi Siret care, acum un secol, a plecat spre Alba Iulia ca sa elibereze Transilvania de sub regimul austro-ungar.

Cei doi maratonişti, plutonierul major Cristian Onofrei şi fruntaşul Alexandru Vlasie, vor ajunge la Alba Iulia chiar de 1 decembrie.

”Este o distanţă mare, însă ne-am pregătit mental. Sperăm să ne ajute şi organismul. Vremea, într-adevăr, este un obstacol pe care trebuie să-l sărim, aşa, ca să-l ocolim, pentru că nu avem ce face, trebuie să mergem înainte”, a declarat Alexandru Vlasie.

Maratoniștii au ajuns luni la sediul Detașamentului 4 Jandarmi Râmnicu Sărat, unde au înnoptat. După ce și-au recăpătat energia, jandarmii Cristi și Alex au pornit către Garnizoana Buzău, spre sediul Jandarmeriei Buzău.

”După 5 ore de alergare am ajuns la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău unde am fost întâmpinaţi de domnul Inspector şef, Locotenent-colonel Virgil Cueru şi de către domnul Colonel Ovidiu Conduruţă, Şeful de Stat Major al Diviziei 2 Infanterie Getica. O primire călduroasă, exact ce ne trebuia. Acum trecem la refacere şi odihnă pentru ziua de mâine”, au scris protagoniștii cursei simbolice, pe pagina de Facebook a Jandarmeriei.

Miercuri, 21 noiembrie 2018, ora 09.00, va avea loc plecarea de la sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica” din Buzău a participanților la Maratonul Unirii. În de spirit solidaritate, 30 de militari, polițiști și jandarmi buzoieni vor alerga alături de cei doi până la ieșirea din municipiul Buzău.

Proiectul „Maratonul Unirii” este organizat de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi în parteneriat cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din Galaţi.

Evenimentul dorește să marcheze Marea Unire, printr-o acţiune sportivă, de maraton, desfăşurată pe traseul prin care Regimentul 11 Dorobanţi Siret a pătruns în Ardeal şi a înaintat pentru eliberarea pământului românesc.

Punctul de plecare pentru maraton a fost pe 17 noiembrie din fața Prefecturii Galaţi iar punctul de final va fi stabilit în localitatea Alba Iulia, cu ocazia desfăşurării ceremonialului militar de aniversare a 100 de ani de la Marea Unire.

Fruntașul Alexandru Vlasie din cadrul Batalionului 300 Infanterie „Sf. Andrei” și plutonierul major Cristian Onofrei din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi vor alerga timp de două săptămâni, pe un traseu care va însuma aproximativ 500 de km.

Urmărește-ne pe Google News