Ionel Tescaru a rămas fără funcția de conducere a Companiei de Apă Buzău

Directorul general al Companiei de Apă, Ionel Tescaru, a fost schimbat joi seară din funcție, după o ședință a Consiliului de Administrație care a durat mai bine de șapte ore. Decizia a fost luată cu patru voturi „pentru” și o abținere. Pe postul rămas vacant a fost numit directorul adjunct al Companiei, Simona Săvulescu.

Aceasta va asigura conducerea interimară a operatorului județean de apă și canalizare, până la încheierea procesului de selecție a unui nou director general, în conformitate cu prevederile Ordonanție de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Fostului director Ionel Tescaru i s-ar fi reproșat nerespectarea unor decizii ale Consiliului de Administrație.

De menționat că operatorul județean de apă și canalizare are, de la începutul lunii august, un nou Consiliu de Administrație, format din Manuela Claudia Zoiţa, fost director economic la Compania de Apă Târgovişte, consilierul judeţean social-democrat Ion Bogdan, director al Poştei buzoiene, avocatul Lucian Alexandru Sălcuţan, Simona Mariana Săvulescu, director adjunct al Companiei de Apă, şi Petruş Hinta, inspector la Primăria Rm. Sărat.