VIDEO Elev propus pentru exmatriculare, după ce s-ar fi legat de ținuta indecentă a profesoarei. Reacția școlii: este un copil problemă

Un licean de clasa a XI-a, din Colegiul Național ”B.P. Hasdeu”, este la un pas să fie exmatriculat după ce, susține el, şi-a criticat profesoara de desen pe un grup de socializare. Adolescentul a postat un videoclip în care femeia, îmbrăcată sumar, interpretează o melodie, cea în cauză cerând ulterior consiliului profesoral exmatricularea băiatului care prin gestul său a generat un val de comentarii.

Inspirat de videoclipul în care apare o profesoară de desen, solistă într-un grup de muzică etno, un elev a făcut un anunţ „indecent” pe Facebook. Postarea apărut pe un grup al elevilor din acest colegiu a generat câteva zeci de comentarii.

45184903_1127396860718364_8894983059355467776_n”Băieţi, eu zic să facem o mişcare şi să-i găsim profei de desen un băiat de care să se lipească! Colegiul B.P. Hasdeu este liceul în care este interzisă purtarea bărbii şi a părului lung dar unde preda una dintre cele mai luminate minţi ale sistemului de învăţământ, aceasta struto-camila a artei care se zbate între vocaţia de a cânta şi de a desena”, este comentariul elevului Andrei Voicu, care a supărat comisia de dascăli.

”Comentariul a fost postat pe grupul Hasdeului, un grup al elevilor şi erau numai versuri ale doamnei profesor oarecum citate! Nu mi s-a spus ce reguli am încălcat şi mi-am cerut scuze pentru acest gest. Mi se pare o decizie nedreaptă şi părerea mea este că el nu a încălcat nici un punct din regulamentul şcolar al liceului”, a declarat Andrei Voicu.

Reprezentanții școlii spun însă că gestul elevului a fost picătura care a umplut paharul, propunerea de exmatriculare venind atât de la dascăli, cât și de la părinții unor elevi. „O anumită manifestare a comportamentului lui a lăsat de dorit în ceea ce priveşte relaţia sa cu şcoala. Din moment ce s-a ajuns să se discute, se presupune că este încălcat regulementul şcolar. Altfel, nu aveam de ce să declanşăm această procedură”, a declarat Laurenţiu Țelepuș, directorul adjunct al școlii.

Profesoara a considerat că imaginea ei a fost afectată şi a cerut convocarea comisiei de discliplină. Vineri, femeia nu a vrut să comenteze această situaţie. Videoclipul la care s-a referit elevul în comentariul său a fost filmat în urmă cu cinci ani.

Urmărește-ne pe Google News