Consiliul Județean a alocat pentru sărbătorile de iarnă cu 100.000 de lei mai mult decât în alți ani

Autoritățile buzoiene au alocat 500.000 de lei pentru manifestările ce vor avea loc în perioada sărbătorilor de iarnă. Suma este cu 100.000 de lei mai mare decât cea cheltuită în urmă cu doi ani, diferența fiind impusă de seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, de la începutul lunii decembrie.

Din banii rezervați de Consiliul Judeţean, vor fi cumpărate stegulețe, cocarde tricolore, vor fi tipărite reviste cu teme speciale dedicate Marii Uniri și se vor împărți daruri bătrânilor și copiilor instituționalizați.

Luna decembrie va începe chiar cu sărbătoarea Centenarului Marii Uniri. Seria evenimentelor va fi deschisă chiar pe 1 Decembrie, pentru care autoritățile județene se pregătesc cu stegulețe și cocarde tricolore dar și cu o mie de reviste speciale.

Fundației Mareșal Averescu îi vor reveni 60.000 de lei, dintre care 20.000 vor merge pentru editarea celor o mie de exemplare ale almanahului, 10.000 pentru editarea unor reviste ce vor avea ca temă centenarul Marii uniri și vor fi distrbituite gratuit elevilor, 10.000 pentru organizarea concursului de istorie „1 Decembrie, Ziua Națională a României”, în timp ce restul de 20.000 de lei sunt destinați pentru confecționarea unor uniforme de epocă specifice Armatei Române din Primul Război Mondial.

Vor mai fi asigurate fonduri pentru masa gratuită oferită buzoienilor de 1 Decembrie, pentru parada militară, iluminatul festiv dar și pentru cadourile oferite copiilor și pentru organizarea spectacolului de Crăciun.