Teren transferat de la Armată, pentru amenajarea noului cimitir municipal din Buzău

Guvernul a aprobat zilele trecute trecerea unui teren viran din domeniul public privat al statului în cel al municipiului Buzău. Parcela de aproape 6 hectare, aflată în vecinătatea cartierului Micro XIV, va servi la amenajarea celui mai mare cimitir municipal.

Guvernul a aprobat transferul terenului aflat în vecinătatea Cartierului Micro XIV, pe care urmează să se înfiinţeze noul cimitir municipal ”din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Buzău, precum şi declararea acestuia din bun de interes public naţional, în bun de interes public local”.

Este un pas important în demersurile municipalităţii de a construi un nou cimitir municipal de capacitate mare, pe o suprafaţă de 5,7 hectare de teren. După preluare, înfiinţarea cimitirului municipal trebuie să fie făcută în termen de maxim trei ani, sub sancţiunea revenirii terenului respectiv în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

Predarea- preluarea părţii de imobil se face pe bază de protocol încheiat între Ministerul Apărării Naţionale şi municipiul Buzău, prin structurile de specialitate din subordine, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de Guvernadoptate miercuri.

Urmărește-ne pe Google News