VIDEO Pompierii din Râmnicu Sărat se luptă de azi-noapte să stingă un incendiu de resturi vegetale

Un fum gros s-a aşternut peste o parte din municipiul Râmnicu Sărat, din cauza unui incendiu izbucnit luni seară la o platformă pe care era depozitate frunze uscate adunate de pe străzi. Pompierii râmniceni acţionează încă din cursul nopţii pentru stingerea incendiului care se manifestă pe o suprafaţă se 1.000 de metri pătraţi, în zona fostei unităţi militare, de la castelul de apă.

Pompierii încearcă să lichideze focul de mai bine de 13 ore, dar misiunea este una de durată. Se estimează că ar fi vorba de peste 2.000 de metri cubi de frunze uscate şi crengi.

Încă de la început la faţa locului au ajuns pompierii de la Detaşamentul Râmnicu Sărat şi acţionează cu patru autospeciale.

Nu există pericolul extinderii incendiului, spune purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, ofiţer George Creţu, care precizează că în momentul de faţă se acţionează pentru lichidarea incendiului. Singura problemă rămâne fumul înecăcios care a fost purtat de vânt şi a inundat parte din oraş.

Se pare că depozitarea resturilor în acel loc a fost făcută chiar de unitatea de curăţenie a oraşului ce ţine de Primărie. Nu se ştie deocamdată de la ce a pornit incendiul. Cazul va intra în atenţia poliţiei care va trebui să-i identifice pe cei care au pus focul.